Шенгенська віза – це віза, видана Консульством країни, яка входить до Шенгенської зони. Ця віза дає право в’їжджати в інші країни, що входять в цю зону, без оформлення додаткових віз.

Види шенгенських віз

Існує 3 види шенгенських віз: тип А і В – для людей, які транзитно подорожують країнами Шенгена, тип С – для людей, які відвідують шенгенські країни (туристичні, гостьові, бізнес- візи).

1. Тип А – транзитна аеропортная віза. Вона надається при транзитному авіаперельоті через шенгенську зону. Це так званий дозвіл перебувати на території аеропорту, але без права переміщатися по країні.

2. Тип В – транзитна шенгенська віза. Вона надається при проходженні людини через 1 і більше держав цієї зони. При цьому, дозволено вибирати будь-який засіб пересування. Термін дії візи – 1-5 днів.

3. Тип С – короткострокова шенгенська віза. Вона надається при в’їзді людини на шенгенську територію строком не більше ніж на 90 днів.

Шенгенська віза також має підкатегорії :

а ) С1 – дозволено перебувати на Шенгенській території до 30 діб;

б) С2, С3 – дозволено перебувати на Шенгенській території до 90 діб. С2 – діє півроку, С3 діє протягом року;

в) С4 – дозволено перебувати також до 90 днів, але вона дійсно від 1 до 5 років.

Перераховані вище візи ділять на :

– Одноразові (дворазові) візи. Така віза дозволяє в’їжджати в шенгенську зону через країну, посольством якого вона видана. На шенгенську територію можливо в’їхати 1раз (2 рази).

– Мультивізи (багаторазові). Така віза надається будь-якою шенгенською країною. За цією ж візою можливий в’їзд в будь-яку країну – шенген. Мультивізи, як правило, видаються від 1 місяця до 1 року. При цьому турист може перебувати на цій території в сумі не більше 90 днів. Але якщо турист перебував за перші півроку на території 3 місяці, то в перебігу наступних півроку він не має право відвідувати шенгенські країни.

Список документів для отримання Шенгенської візи :

1 . Анкета (заповнена), яка є єдиною для шенгенських країн, + 2 кольорові фотографії – зроблені недавно ( 3,5 х4,5 см), однотонний світлий фон і т.п.

2. Закордонний паспорт та ксерокопія 1-й його сторінки (після поїздки необхідно що б паспорт діяв ще мінімум 3 місяці);

3. Ксерокопії кожної сторінки українського паспорта;

4. Довідка на право вивозити валюту (на людину від 50 USD на добу)

5. Документи для підтвердження мети поїздки, завірені в районі проживання особи, яка запрошує (приватне, ділове запрошення і т.п.)

6. Страховий поліс, який дійсний для шенгенських країн (медичне міжнародне страхове свідоцтво)

7 . На офіційному бланку довідка з місця роботи.

Крім цього, людина, що в’їжджає на шенгенську територію зобов’язана мати в своєму розпорядженні певну суму грошей для кожного дня перебування (близько 100 USD), а також, для повернення в свою державу (квитки).

При недотриманні перерахованих вище пунктів, швидше за все, відхилять прохання видачі візи.

Шенгенську візу отримують в посольстві тієї країни, на чию територію ви будете в’їжджати в першу чергу.

Які причини відмови видачі Шенгенської візи?

Регламентовані причини відмови:

1. Присутня загроза безпеці відносин між шенгенськими країнами. Неприхильні до кавказьких громадянам.

2. У Страсбурзі є комп’ютерний банк даних для контролю над відвідуючими шенгенську зону. Тут ведуть облік над громадянами, яким відмовили у візі в минулому, які вчинили будь-який злочин, який має адміністративну або кримінальну відповідальність, і т.п.

3. Притаманні сумніви з приводу бажання повернення громадянина в свою країну. Бажано надати довідку на власність. Також, великий плюс, якщо людина перебуває в шлюбі.

4. Були подані неправдиві відомості для отримання візи.

При отриманні відмови буде заборонений в’їзд на шенгенську територію в перебігу 6 -ти місяців.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.